Bas is coach, NLP trainer, XLence trainer, organisatieadviseur en mede-eigenaar van RaVisie. Na zijn opleiding tropische landbouw heeft Bas 14 jaar in Afrika in de rurale ontwikkeling en de bosbouw gewerkt, daarna in Nederland nog 4 jaar bij een ingenieursbureau voordat RaVisie werd opgericht.

Het coachen begon al in Afrika en werd een van de pijlers van RaVisie. Op zoek naar meer handvatten voor coaching ontdekte Bas de mogelijkheden van NLP. In de periode 2003 t/m 2011heeft hij zich verdiept in NLP door het volgen van verschillende trainingen. Het grootste deel daarvan bij Richard Bandler, mede-grondlegger van NLP.

Zijn werk als NLP trainer en als coach leverde een schat aan kennis en ervaring op. Het overlijden van zijn vrouw Ben zette hem op het pad om zich te verdiepen in Leven en Dood en dat leidde tot meer kennis over wat er in het denken gebeurt. In 2018 ontwikkelde Bas XLence als een verdieping op NLP. NLP is gericht op gedrag, het Hoe, en hoe dat veranderd kan worden. XLence is gericht op de motivaties achter gedrag,” Waarom is dat gedrag zo belangrijk?”.

Nu, na ruim 18 jaar kennis en ervaring opgedaan te hebben over NLP en het menselijk denken, is Bas er aan toe om deze kennis met een breder publiek te delen dan alleen met de deelnemers in zijn NLP opleidingen en dat doet hij via deze blog. In deze artikelen gaat hij in op NLP onderwerpen en soms technieken om uitleg te geven over NLP en om samen te onderzoeken hoe NLP verder ontwikkeld en misschien wel verbeterd kan worden.

Het is bijna onmogelijk om alle kennis over NLP en ons denken tot in detail in dit blog uit te werken. Heb je de behoefte om meer te willen weten dan ziet Bas je graag terug in een workshop, training of opleiding.